-Will be edited-

Derslerimi, ESA metodunu baz alarak işliyorum. Öğretme tarzım, öğrencilerimin her birinin benzersiz ihtiyaçlarına odaklanırken, etkileşimli ve katılımcı bir ortam sağlamaya dayanır. Derslerimde, dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra öğrencilerimin kendilerini rahat hissetmeleri benim için en önemli faktörlerden biridir. Öğrencilerimle aktif iletişim kurar, anlamadıkları herhangi bir noktada çekinmeden soru sormalarını sağlarım. Ayrıca, öğrencilerimin telaffuzlarının gelişmesine de büyük önem veririm ve bu doğrultuda farklı telaffuz egzersizleri ve pratikler uygularım. Dil öğreniminde motive olmak ve motive etmek kilit bir rol oynadığından, öğrencilerimin başarılarını kutlamak ve her adımda onları cesaretlendirmek asıl görevlerimdendir.  Amacım, öğrencilerimin özgüvenlerini artırmak, öğrenmeye karşı tutkularını canlı tutmak ve onları başarılı bir şekilde İngilizce öğrenmeye teşvik etmektir.

  • ESA nedir?

Engage, Study, Activate fiillerinin baş harflerinden oluşan bu metod; öğrencileri dersin başında ısındırarak, işlenecek konu hakkında önceden bildikleri bilgileri (eğer varsa) ortaya çıkartmaya yarar.

  • Engage aşamasında, işleyeceğim konu hakkında öğrencilerin herhangi bir bilgisinin olup olmadığını tespit ederim.
  • Study aşamasında, öğretilen konu hakkında alıştırmaları yapmalarını sağlarım. Gerektiği durumda da seve seve araya girip takıldıkları yerlerde ufak müdahalelerle alıştırmaları kendi kendilerine yapmalarını beklerim. Çünkü böylesi bir öğrenme daha kalıcıdır.
  • Activate aşamasında da işlenen konu hakkında "speaking (konuşma)" pratikleri yaptırarak öğrencinin dilini olabildiğince İngilizce'ye alışmasına yardımcı olurum. 

3 aşamalı bir şekilde işlediğim derslerimde en önemli adım "Activate" aşamasıdır. Hemen hemen çoğu kişinin eksikliğini yaşadığı "speaking (konuşma)" ve "writing (yazma)" becerilerini doğrudan olumlu yönde etkileyen bu aşama, öğrencilerin en çok korktukları, çekindikleri sorunun ortadan kalkmasında oldukça verimlidir. Bu aşamada en çok önem verdiğim nokta "pronunciation" yani telaffuzdur. Derste geçen tüm kelimelerin doğru okunuşunu ilk önce ben gösteriririm. Sonrasında da öğrencilerimden aynı telaffuzu duymayı beklerim. Doğru telaffuz en ağırlık verdiğim konulardandır. Böylelikle, sizleri en iyi şekilde hazırlamaya çalışırım.

 

 

Kategoriler